Nebankovní půjčky a hypotéky

03.02.2015 23:22

Kdokoliv z nás se během svého života dostane do situace, kdy potřebuje půjčit peníze na cokoliv. Například mladí lidé převážně využívají půjčky na nákup spotřební elektroniky nebo investují pomocí hypoték do svého bydlení.

V dnešní době řada žadatelů využívají půjčku ke konsolidaci neboli refinancování svých stávajících dluhů a takovou to levnou půjčkou snižují své finanční zatížení. Poslední dobou se půjčka poskytuje i na vyplácení exekucí, nevýhodných zástav nebo dražeb nemovitostí.

Bankovní nebo nebankovní půjčku?

Pokud chce žadatel o půjčku uspět v bance, musí mít čisté úvěrové registry. Do registru dlužníků se může dostat kdokoliv, kdo má opožděné splátky, a to i pár dní po splatnosti a to nejenom za půjčky, ale také i za služby za telefonní služby, energie apod. V dnešní době rozhodují právě tyto úvěrové registry o tom, jestli klientovi v bance půjčku schválí.

Alternativou jak získat potřebnou finanční hotovost, když v bance úvěr zamítnou, je možnost získat půjčku v nebankovním sektoru.

Nebankovní půjčky jsou tvrdou konkurencí bank. Je to převážně z důvodu, kdy některé nebankovní společnosti nabízejí levnější úrokové sazby, než banky u svých spotřebitelských úvěrů. Samozřejmě u bankovních produktů - účelové bankovní hypotéky, tam konkurovat co do úroku nemůžou.






Kontaktujte nás